Een ongemakkelijk bericht

Het Algemeen Dagblad publiceerde op 14 november 2016:

 Gegevens honderden miljoenen leden sekssites op straat
 Hackers hebben de gegevens van ruim 412 miljoen klanten van een paar grote dating-  en sekssites gestolen. Onder hen zijn mogelijk ook Nederlanders, omdat 3,8 miljoen  mensen Nederlands als gebruikstaal hadden ingesteld.
 Dat meldt onderzoekerswebsite  LeakedSource.
 Zie hier het artikel.

Toen ik dit las dacht ik: dit komt vanavond groot op het journaal. Wat een onthulling: maar liefst 20% van de Nederlanders heeft een account op een sekssite! Als je bejaarden en baby`s buiten beschouwing laat, komt dat percentage nog hoger uit. Maar nee, geen woord in het nieuws. En bijna nergens kwam het terug. Even snel als het lek opdook, werd het ook weer weggemoffeld. Geheel in stijl met de betreffende accounts: die wil niemand weten. Want je zult maar getrouwd zijn of een representatieve functie hebben …
Aan de andere kant, misschien helpt de schrik om jezelf af te vragen: waarom doe ik dit? Wat zoek ik daar? De bekende Dr. Phil vroeg dat zo aan een verslaafde jongen en toen het stil bleef gaf hij zelf het antwoord: ‘je vindt daar siliconen, siliconen, siliconen!’. Een ontnuchterende samenvatting van heel veel fake. En toch, het trekt en het blijft trekken. Een account is meer dan een keertje gluren, met je wachtwoord kun je net zo gemakkelijk gaan en komen als bij bol.com. Wat is dan de geheime kracht die daarachter zit en waarom je er nooit genoeg van krijgt?
Ik denk dat het liefde is. Liefde die je op die sites nooit zult vinden, maar waar je wel naar verlangt. Dat verlangen zit in ieder mens, zo heeft God ons geschapen. Maar let op het verschil. Voor echte liefde hoef je niet te betalen, ze vult je hart en maakt je blij. Op zo`n site echter is het precies andersom: je betaalt je arm en niemand houdt van je. Je blijft altijd weer alleen achter, je hart blijft onbevredigd. En je schaamt je ervoor, je wilt niet dat je account aan het licht komt. Als je dit herkent, vraag je dan af hoe lang je hiermee door wilt gaan. Als het sterker is dan jezelf, zoek dan hulp, daar zijn gelukkig ook websites voor.
En vooral: leer van God wat liefde is. Misschien ben je ongelukkig of alleen, ben je verlaten of kun je de ware niet vinden. Gods liefde is altijd groter, zelfs al ben je gelukkig getrouwd. Hij weet je hart te vinden als geen ander.

Bas